Perantau yang mengunjung

Tuesday, 14 October 2014

Tulisan Blog Dari Hati

Assalamualaikum W.B.T

Amboi, tajuk seakan-akan menggambarkan sang penulis seorang yang berjiwa kaca. Tampak keras tapi mudah pecah. Owh, semestinya tidak. Tidak. Saya berhati kering tapi bila fikir dosa-dosa yang menggunung sayu juga hati. Doakan diri ini bebas dari kegelapan hati sebagaimana para pembaca. Amin.

Ok, sila tinggalkan side pengenalan, tulisan kali ni, saya ingin berkongsi tujuan kenapa tulis blog.
Kenapa ye?
Pada awal ''penubuhan'' blog ni, ianya bertujuan sekadar mengisi masa lapang selepas SPM. Namun, pada peringkat pertengahan, niat mula berubah untuk ''mengumpul' follower sebagaimana blogger-blogger lain.
Cis. 
Biasalah, mahu tulisan dibaca dan dihargai. Namun tetap je hambar. Tulisan tak menarik. Kalau tak percaya, tengok tulisan saya pada awal penubuhan blog. Syok sendiri dan kurang matang. Sengaja saya biarkan untuk saya renung kembali siapa saya dahulu.

Segala-galanya berubah seiring dengan waktu.
Alhamdulillah, seiring dengan peningkatan umur dan sedikit matang, saya ula menukar gaya penulisan, lebih kearah perkongsian santai dan separa sempoi dan skema. Eh ye ke?.
Tujuan blog mula beralih kepada perkongsian mengenai Engineering, Life student Universiti, sedikit tips motivasi dan sebagainya.

Enjoy.
Semua yang ditulis bukanlah disasarkan kepada pembaca kerana saya tahu, kalau post-post biasa seperti ini, range pembaca hanyalah dalam kalangan 100-200 pembaca sahaja berbanding post-post ilmiah yang lain. Cuma, tulisan ditulis adalah lebih kepada nasihat terhadap diri sendiri. Blog bukan diari. So tidak saya catatkan seakan-akan ianya diari. Sekadar olahan kisah yang dijadikan nasihat buat diri dan pembaca.

InsyaAllah moga perkongsian sedikit datangnya dari blog ini mampu menyumbang sedikit saham akhirat buat saya. Suka menulis tapi masa seakan tidak mengizinkan. Ini pun menaip sebab kelas takde je. Kalau tak, menghadap assignment je memanjang. Moga Allah Redha.

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete