Perantau yang mengunjung

Monday, 31 December 2012

Salam 2013


 Salam 2013

Pejam celik pejam celik dah memasuki tahun 2013 (Yes! Sudah masuk 20 an) hehe.
 Cepat sungguh masa berlalu. Sebab itulah manusia ni  sentiasa berada dalam kerugian melainkan yang beriman dan yang beramal soleh.

Apepun untuk pembukaan tahun baru ni, sambutan aku dimulakan dengan “Sambutan Final Exam”. Semoga dipermudahkan .Amin.

Nak buat sorotan 2012 pun dah tak sempat jadi secara ringkasnya tahun 2012 dilalui penuh dengan arna arni.Pahit manis itu perkara biasa. Apa yang pasti kita mulakan tahun ini dengan penuh kegemilangan.

Sekian dan gud luck.

Monday, 24 December 2012

Presentation Songkok

Assalamualaikum W.B.

Pelik benor bunyinya tajuk entri tuh.. Saje nak kongsikan video presentation yang kami buat baru baru ni.. nak post panjang panjang tak sempat ni..(Tengah rajin kononnya)


Wassalam

Sunday, 23 December 2012

Mantapkan Study Week!

Assalamualaikum W.B.T

Minggu ulangkaji atau lebih feymes Study Week sudah bermula dekat semua IPTA terutamanya. Cuma masalahnya semangat yang ade ni kadang kadang menggunung tapi terkadang jatuh merudum. Maka perlu la aku coret "sebutir dua" tulisan di blog ni nak membangkitkan semangat aku sendiri. Kalau dapat membangkitkan semangat korang yang membaca .. pun Alhamdulillah.


Aku terfikir bila masuk study week.. kenapa tak semangat? kenapa stress? kenapa takde mood?

Kebiasaannya, aku akan contact kawan kawan baik untuk ambil semangat . Maklumlah kawan kawan semuanya cemerlang. So, dengan menggunakan medium fesbuk,twitter dan telefon mudah alih (cewah), maka aku tanya la sikit tips daripada sahabat sahabat aku ni. Antara jawapan yang terbaik dari kebanyakan mereka:

"Ingat Allah"
"Bacalah Al Quran"
"Sembahyang dulu"

Subhanallah, mendengar jawapan jawapan tersebut merasakan bertapa kerdilnya diri ini. Entah bila diri ini tidak sedar memisahkan akhirat dan dunia. Lupa memohon kepada Allah bila tertekan menhadapi peperiksaan yang mana sepatutnya Dia yang pertama menjadi tempat untuk aku mengadu sebelum kepada orang lain. Syukur ya Allah kerana mengingatkanku melalui sahabat sahabatku.


Jom, kita cuba study kerana Allah.Opss bukan cuba tapi MESTI. Nak jadi engineer biarlah ianya Quranik Engineer, nak jadi doktor, biarlah ianya ijtihadid Doctor.

Bila ingat Allah, InsyaAllah kita bersemangat!.
Sekian



Tuesday, 11 December 2012

Sukan Antara Fakulti UTeM

Assalamualaikum W.b.t

Sibuk. sebab tu tak update blog. Entri kali ni nak cerita la sikit pasal sukan antara Fakulti dekat UteM ni. Meriah la jugak.Kalau sape sape pernah join KAKOM masa matrik, meriahnya bawah sikit je. hehe. So, sebab aku tak de idea sangat tgk gambar je la dulu: (semuanya volleyball sebb aku main volleyball jah) haha

                                  Naib johan: Terbaiklah sebab tahun lepas no 3 je. (Fakulti baru)

Yang ni gambar selepas tewas final : Frust!
                            

                                Geng2 Fakulti teknologi Kejuruteraan (No 6 itu saya) haha


                               Tewas dengan pasukan baju merah ni la.. takde rezeki tahun ni

Beres la dulu entri untuk kali ini, nak menulis tapi banyak benda lagi perlu ditulis macam assingment, report, lab test dan power point. Sekian sahaja dulu.
Wasssalam.