Perantau yang mengunjung

Monday, 28 January 2013

UAI sporting komen persembahan Zizan MLM

Assalamualaikum W.B.T

Siapa tak kenal Ustaz Azhar Idrus atau singkatanya UAI ni. Saya sendiri memang tertarik dengan cara beliau menyampaikan dakwah dengan cara beliau yang unik.Jarang ada pendakwah yang mampu menarik mat rempit dan kaki lepak untuk mendengar kuliah. Betapa besarnya jasa beliau dalam menyampaikan dakwah. Subhanallah.

Perwatakannya yang sporting mengambarkan seorang pendakwah berjiwa dekat dengan remaja. Jom tengok respon beliau masa persembahan Zizan semasa MaharajaLawak yang meniru gayanya baru baru ni.





Inilah yang dikatakan UAI. Sporting dan Sempoi. Kemah keming la Ustaz, semoga sentiasa diberi kekuatan untuk menyampaikan dakwah kepada golongan golongan muda.

p/s: Hairan bila mengenangkan ada jua manusia cemburu dengan ceramah yang disampaikan UAI.                Nauzubillah

8 comments:

  1. hahha..comel je kata2nya..(^_^)DKDE

    ReplyDelete
  2. UAI sangat bagus dalam mendakwah. ada unsur lawak dan mesej yang kuat kepada pendengar.

    ReplyDelete
  3. a'ahh .. kalau nak dakwah kena ikut 'rentak' orang.. tambah2 bagi remaja..
    cuma jangan langgar batas sudah lah , nanti boleh 'terbalik'

    "Kemah keming" perkataan baru eh ? haha, tak pernah dengar lagi.. ni second , first yang nizam komen dkt blog pensil.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "kemah keming" tu perkataan terengganu... hahaha maksudnya kalau bahasa KL "terbaiklah"..hehe

      Delete
    2. ohh .. terengganu .
      boleh guna dalam exam tak ni . haha

      Delete
  4. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete