Perantau yang mengunjung

Wednesday, 6 February 2013

Hijab Hair yang HAMPEH

Assalamualaikum W.B.T

Ok, ok sekarang ni memang banyak tudung berfesyen terkini, selain warna perlbagai aneka ianya turut dihadiri dengan design design terkini. Ok inilah fesyen terkini yang direka oleh mereka yang betol betol hampeh dan mungkin akan dibeli oleh insan insan hampeh jugak.
  
Merperkenalkan  Triple H (Hijab HAIR Hampeh)


Sebelum ada yang back up, izinkan aku melontarkan beberapa point kenapa fesyen ini hampeh:

1)Tak tutup aurat sepenuhnya
2)Hijab sebagai wig(rambut palsu)
3)Buruk
4)Aneh dan Hudoh
5)Kalau anda pakai maka orang akan tawarkan penumbuk mungkin hehe.
6)Mahal tu, baik beli nasik.

Tak payah mengade beli, mahal

Inilah apabila apabila hukum Allah dipersendakan... Tujuan sebenar berhijab dah lari matlamat.. Wig tudung yang langsung tidak nampak kesolehahan..  Ingatlah muslimah sekalian "jangan ubah Islam untuk sesuaikan dengan diri kita sebaliknya ubahlah dri kita sesuai dengan cara hidup Islam.." 

Jika syaitan gagal menggoda muslimah membuka AURATnya, maka ia akan ganti strategi untuk memakai HIJAB yang tidak sesuai dengan syariat ISLAM.. Na'udzubillaah..
Lawa ke? tangan dekat bahu mata kat atas :)

p/s: kalau kasar sori la, marah tanda sayang hehe


17 comments:

  1. aiseyymen..ni semua gara2 nk seiring dgn fesyen masa kini =.=' tgk pic tu, matawang dlm rupiah..kat malaysia ada org start jual ker? klu ya, mmg kne bgi penumbuk sedas dua..

    ReplyDelete
  2. hahaa, rasanya kt malaysia xde kowt org nak jual mende nie. nanti tak pasal2 lingkup business sbb ramai yg banned !

    ReplyDelete
  3. memang dah ada dah yg tiru fesyen ni di malaysia...nak bergaya pun kekadang kena berpada2 juga...tengok la sesuai ke tak dengan syariat agama Islam...

    ReplyDelete
  4. semua point tu betul. aneh dan hudoh. mudah-mudahan nabila dan saudara-saudara nabila tak terpedaya dengan godaan syaitan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah mudahan.. semoga kita semua terselamat :)

      Delete
  5. mace2 dunia akhir zamey loni =..=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang plek bertamboh plek, yang buruk bertambah buruk =..=

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. sumpah lawak ahhahaha.. yg pling simple n murah pling elok i guess.. aku pon pnh cerita sal tdung pelik2 ni dlu hahah.. have a look klu rajin :P
    u ex kms??? from which batch..???

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok2 nanti nak jenguk.. aku ex kms second batch , adakah kita same? haaha

      Delete
  8. hahahaha.. aq pon ada update entri pasal ni... tp xdetail sgt la... mcm bodoh je kn??? wakakakaka.. lawak2...

    http://greenonepiece.blogspot.com/2013/02/tudung-ka-rambut.html

    dr indon benda ni.. memalukan je

    ReplyDelete
  9. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete