Perantau yang mengunjung

Friday, 31 May 2013

Mereka Makin Bertambah

Assalamualaikum W.B.T

Alhamdulillah, sempat saya pulang ke rumah. Nasib agak menyelebahi kelas semua dah habis, boleh la balik awal sekejap. Kata orang, balik sebagai "booster" semangat untuk study week ni. Apa yang agak menarik di rumah sebenarnya? Semestilah melihat "anak-anak" yang kian membiak. No over-talking, jom tengok arnab-arnab gua.

Beliau dan 2 babynye yang berusia sebulan
Si putih bermata hitam

6 beradik sedang menikmati jamuan

Pemalu. Bakal melahirkan anak 3-4 minggu lagi.
Bersama anaknya yang berusia seminggu.
Pemberian dari Harun Hazim sepupu aku.

Bersama anak-anaknya yang berusia seminggu lebih.



Kalau dihitungkan termasuk beberaka ekor yang tiada dalam gambar, semuanya ada 24 ekor, pertambahan yang agak positif setelah hampir setahun mula berkecimpung dalam penternakan arnab ini. (Actually 1 bulan lagi nak cukup setahun). Sebenarnya membela binatang ni turut mengajar manusia erti kesyukuran, kasih sayang dan kehebatan ciptaan Allah.Jom tengok video arnab gua menyusukan baby2 beliau.

Video Gelagat Arnab Menyusu (Klik sini)


2 comments:

  1. Seriously, dorang comel dan bersih :D

    P/s : Good luck for the 2nd semester final. Hoyeah Nijey ! :DD

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete