Perantau yang mengunjung

nuffnang ads

Monday, 18 June 2012

Peringatan yang JELAS

Assalamualaikum W.B.T..


Bila sebut perkataan MATI semua orang takut tetapi ramai yang tidak mneyerlahkan perbuatan takut kepada mati itu secara jelas termasuklah diri saya ini.


Apa yang jelas Mati itu pasti..


Peringatan buat saya apabila sedang terleka menatap laptop tiba2 dikejutkan dengan sahutan daripada adik2 supaya keluar ke ruang tamu. Agak terkejut keadaan itu..


Seekor burung mati terlanggar kipas....


"Eh benda tu normal la, yang kau kecoh apehal"Mungkin ada suara2 nakal yang menyatakan seperti itu, namun setiap perkara kalau kita ambik iktibar ada manfaatnya. Analogi kepada peristiwa ini, sehebat mana si burung itu terbang maka maut tidak dapat dielakkan begitu juga manusia, sehebat mana dimuka bumi, tiada seorang pun mampu melawan MAUT
       Manusia diciptakan dari tanah maka kepada tanah la mereka kembali, kadang2 kita terleka dengan duniawi sehingga terlupa tanggungjawab sebagai hamba(aku la tu).Peringatan buat diri dan semua. :)

Ayuh, ambik iktibar
1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete