Perantau yang mengunjung

Sunday, 15 July 2012

Ku Survive Dengan Adanya Kalian

Assalamualaikum W.B.T

Pedulikan tajuk jiwang tersebut sebab sebenarnya aku tak de idea untuk relate dengan entri kali ini selain pada tajuk tersebut haha. Apepun sebagaimana tajuk begitulah isi entrinya dimana kali ini ingin aku kongsikan pengalaman Survivor aku di Matrik Selangor (survivor la sangat) haha . Dan oleh kerana aku mungkin tidak cemerlang seperti korang yang sedang membaca, Alahmdulillah aku bersyukur graduate dari Kolej Matrikulasi Selangor dengan result nak kata gempak 4.0 tu tak la tapi untuk orang macam aku..hmm quite impresive la (syok sendiri)

Nampak rileks tapi tekanan tetap ada study di matrikulasi ni, dengan pecutan belajar dan persaingan dengan sahabat yang rata rata cemerlang membuatkan diri ini terasa kerdil seketika. So, banyak jugak aku cari inisiatif untuk tidak terus tenggelam dalam survivor ini.



Antara yang aku buat adalah statistik study dan penanda ulangkaji sebulan sebelum exam. Sesetengah orang mungkin fikir skema sangat buat menda menda macam ni tapi bagi aku takde hal sangat kerana kita ni manusia mudah lupa tambah tambah macam ambo ni tengok game DOTA terus mood study down. At least buat gini mengingatkan pesanan ibu bapa suapaya jangan leka, ye la letak je gambar gambar ibu bapa banyak banyak, pahala free pun dapat.. korang pun try la buat jugak :)




Sebnarnya beruntung jugak mempunyai roomate yang baik baik sebenarnya.. ya,roomate aku semua excellence.. bijak belake weh...ajis dengan study lewat sampai pukul 3 nye (tak tutup lampu! haha) Adieb dengan slange Kelantan KL nye dan Si Abu selain ajar game DOTA beliau jua banyak bantu aku dalam subjek fizik dengan math.. (tak dop mung memang hancus la aku) tq ajar aku weh haha (ak sengaja letak gambar tido..candid) haha



       Adieb (fen) ha2                       ajis ketua aras                                  
                                Abu dota master




 <................. Tingkat 2 bilik 26                                                                                                          

Adanya member member peneman study buat ku rase semangat untuk meneruskan kerajinan

husni dngan mat arun study week           Mentor aku Faiq(master sylibus)         (member study aku)



Berada di matrik buatkan aku sedar selama ini aku seorang yang tidak yakin pada diri .Disini aku belajar untuk menjadi lebih yakin.Yakin untuk menyimpan cita cita setinggi bulan. Katanya sahabat aku "simpan impian hingga ke bulan, kalau jatuh sekalipun akan jatuh di pokok kelapa" simple tapi mendalam. Kita semua memang tidak dilahirkan bodoh tetapi agak kurang cerdik jika kita membiarkan diri kita dalam kebodohan. (penuh falsafah) kononnya hahaa



Sahabat jua pendorong semangat buat seseorang untuk berjaya




Now i really love physics ha2
.Organic chem

  credit to amin ismail


 Sikit saje lagi nak share.. ye aku tahu vandalism conteng perkataan dekat dinding haha Tapi jangan risau pasal aku dah padam sebelum kuar matrik haritu.Kat dinding ni aku tulis "Lakukan Sesuatu" yang diinspirasi dari sepupu aku haha Maksudnya? Tak kira lah kita down dan failed sebagainya daripada terus jatuh dan terus jatuh baik kita lakukan sesuatu.At least kita dah lakukan sesuatu untuk memperbaiki ia.Percayalah prinsip "lakukan sesuatu" ni banyak beri impak positif dalam hidup aku


Sekian sahaja perkongsian pengalaman diri buat kali ini, yang baik para pembaca boleh jadikan teladan dan yang buruk katakan TIDAK terus (banyak tuh) haha apa yang penting tidak kira lah apa rintangan yang kita hadapi  jangan mengaku kalah sebelum berperang.... Sekian..



11 comments:

  1. kesian ambil gambar candid..suka ayat LAKUKAN SESUATU...He2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar candd baru menarik.. haha.. ye amalknlah "Lakukan Sesuatu" jika kita tengah down sekalipun.. hehe

      Delete
  2. untung laa buad BBQ rmai2... HAHA..

    ReplyDelete
    Replies
    1. untungla mase tu ad owg makan kek ramai ramai haha

      Delete
  3. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete