Perantau yang mengunjung

Monday, 2 July 2012

Euro 2012 mewarnai di Fesbuk

Assalamualaikum W.B.T

Fuh,lebih kurang sebulan peminat peminat bola sepak bersengkang mata merasai kehangatan Euro pada kali ini dan kini iana berakhir sudah.. Maka fokuskan la apa yang tertinggal sebelum ini.

Di Facebook, berbagai warna dicorakkan melalui NewsFeed yang kadang kadang agak melucukan jua. Pelbagai isu isu terhangat dikupas secara mendalam oleh kaki kaki fesbuk ni. Ok.. jom tengok menda hop mewarnai fesbuk sejajar dgn Euro 2012 kali ini.

1.Troll dan edit gambar( terutamanya Mario Balotelli) haha


   
               Macam macam gambar Mario Balotelli dieditnya;;       
                                       -sumber 9GAG-                                                           














 Alahai, Dato K rajagopal pun kena :)                                Luigi Buffon and Mario Balotelli
                                                                                                 


2.Yang kedua adalah mengenai isu Dayana Gadis Messi:)

Disebabkan statusnya yang diprintscreenkan maka dalam masa 2 jam beliau menajdi Feymes. Sehingga kini sudah 4000 friend jika dbandingkan 700 sebelum beliau membuat status ini.Siap ada Fan pages lagi. :)


Apepun , ambo tabik jgklah kat dia ni.. walaupun disindir ramai orang namun, beliau rilek and cool, siap post dia pun ada pasal dakwah dakwah.. Ok la ..at least ad orang baca dapat pahala :) ke guano?
Tabik ah...:)




3.Yang terakhir mestilah kejuaraan Sepanyol dlm Euro kali ni.





Ok lah..peminat peminat sepanyol suka benar la ni.. Tiap 2 jam duk update status kemenangan pasukan kegemaran..Anyway tahniah la pasukan Sepanyol. Walaupun saye tak minat sepanyol tapi harus sya akui pasukan terbaik dengan kerjasama terbaik adalah Pasukan Sepanyol buat mase ini. 2 tahun lagi Netherland pula :)





Apepun kejuaraan Euro sudah habis..ayuh kita fokus pada event yang lebih besar lagi iaitu.....


Sekian saje post kali ini....

p/s: Frust jugk Netherland tewas awal  huh....

1 comment:

  1. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete