Perantau yang mengunjung

Friday, 13 July 2012

UTeM dan aku BERJODOH

Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut:
KOD PROGRAM : CY51 
NAMA PROGRAM PENGAJIAN : IJAZAH SARJANA MUDA TEKNOLOGI KEJURUTERAAN MEKANIKAL (TEKNOLOGI AUTOMOTIF) DENGAN KEPUJIAN

: UNIVERSITI TEKNIKAL MALAYSIA MELAKA (UTeM)
URL SURAT TAWARAN : http://www.utem.edu.my/kemasukan



Alhamdulillah, debaran yang dinantikan akhirnya tiba jua.. benarlah kata orang penantian itu suatu penyiksaan #stop mengarut.  Alhamdulillah, aku berjaya melanjutkan pelajaran ke peringkat ijazah bagi course Kejuruteraan Mekanikal Teknologi Automotif di UTeM Melaka. Memang dari awal lagi aku tidak kisah dapat di mana mana Universiti asalkan dapat course Engenering automotif (Eleh, padahal nak pergi UTM) hehe



Bla difikirkan balik begitu kuat JODOH aku dengan Universiti Teknikal Malaysia (UTeM). Kenapa begitu? Ya sebab selepas keputusan SPM sebenarnya aku telah ditawarkan ke UTeM bagi diploma Mekanikal Engineering . Namun aku buat keputusan untuk menerima tawaran ke Kolej Matrikulasi Selangor pada masa tersebut.Bukan kerana aku memandang enteng pada Diploma mahupun UTeM itu sendiri tapi atas dasar faktor untuk mengenal pasti lagi apa sabenarnya minat aku dan setelah menempuhi pelbagai rintangan di Matrik (Rintangan sangatlah..hehe) akhirnya ku temui minat aku dalam bidang automotif.. Entahlah camne boleh minat (pengaruh classmate aku Faiq asenya) hehe



Ya..memang aku apply Course Automotif Engineering di UTM untuk first choice tapi aku tidaklah mengharapkan sangat sebab aku rase result aku pun biasa je walaupun cukup syarat. *banyak persaingan woooo. Dan aku percaya kita manusia hanya mampu merancang sahaja tanpa mengetahui perancangan Allah itu lebih baik dari kita yang hina. Begitu hebat nye takdir Allah, aku tinggalkan UTeM ke KMS dan aku meninggalkan KMS ke UTeM jua akhirnya..


At least aku dapat merasai pengalaman belajar di 2 tempat berbeza. Terima Kasih Ya Allah..

p/s: Para pembaca doakan daku ye............. :)

22 comments:

  1. alhamdulillah..memang sungguh cantik dan terbaik rencana ALLAH untuk hamba-NYA..(: cool! dari UTeM ke KMS.. then, sebaliknya.. (: wish u all the best.. hargailah peluang ni sebaiknya..(:

    ReplyDelete
  2. haha. gudluck weyh! jodoh kuat dgn utem, melaka. entah2 jodoh ko pun kat melaka. hoho. all d best kawan! (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih weh.. kau pun same..:) pasal jodoh tu xanak aku haha

      Delete
  3. nije! tahniah lah! be good there! and be yourself okay!

    ReplyDelete
  4. Congrats dapat UTeM, :) Hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima Kasih kakak senior.. mohon tunjuk ajar dan pandangan hehe :)

      Delete
  5. aku doakan mung berjayo.. Allah tulung kito kalu kito buat bendo baik.. kutip sampoh pon ado blasan.. bilo? mano? x tahu.. (jge pandg remeh blasan kutip smpoh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. timo kasih rung.. tu la..sebb aku caye hop buleh ni la hop terbaik walupun kito duk mgharap hop lain pada awalnya

      Delete
  6. gudluck dear friend+adik beradik homeroom! :)

    ReplyDelete
  7. Terima kasih kak homeroom. hehe doakan daku 6t

    ReplyDelete
  8. klu jodoh x kemana...gudluck m.je:)

    ReplyDelete
  9. congrats..! hehe untunglah dpt jdi engineer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum lagi la..tp tolongkan doa jgk ye.. :)

      Delete
  10. beljar kat mana2 pun sama je . usaha tue yang perlu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Btol tu.. Allah mesti tetapkan yang terbaik untuk kita :)

      Delete
  11. Target sama,ke UTM jugak. But finally, dapat UTeM :)

    ReplyDelete
  12. Ada tawaran hebat untuk design 3D guna software sila layari blog ini...http://myblognikwell.blogspot.com/2009/08/perkhidmatan-melukis-2d-3d.html

    ReplyDelete
  13. gud luck..belajar rajin2..jgn sia-siakan peluang..:-)

    ReplyDelete
  14. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete