Perantau yang mengunjung

Tuesday, 28 August 2012

Checklist keperluan nak masuk U

 Assalamualaikum W.B.T
Masa tengak bukak grup FTK UTEM 2nd Batch intake 2012 ade senior rajin bagi checklist satu persatu.Aku pun copy paste terus haaha . Baik sungguh abg senior ni (tak ingt name) . Mudah la sikit aku nk buat checklist.Nak harap buat sendiri standard terlepas pandang.So sape2 nak masuk U tu buatla checklist sekarang!
LAST CHECK!

#Tengok bahagian tandas
1. Berus gigi
2. ubat gigi
3. Sabun
4. Syampo
5. Pencuci muka
6. Tuala

#Tengok tempat tidur
1. Bantal
2. Cadar
3. Selimut

#Tengok Persiapan diri
1. Cermin
2. Sikat
3. Minyak rambut
4. Deodorant/ Bedak
5. Perfume

#Tengok ke Kuliah
1. Kasut bebas
2. Sluar bebas, (JANGAN SEKSI!)
3. Baju koler ( x koler pn bole janji pakai jaket or labcoat) <--JANGAN SEKSI
4. Beg/ fail/ buku nota

#Tengok ke MHS
1. Baju kemeja putih 2helai
2. Baju-T putih 2helai
3. Sluar track
4. Sluar fomal
5. Tie

#Tengok Bahagian Solat
1. Kepiah / songkok
2. Sejadah
3. Baju melayu / kurung
4. sampin
5. Al-Quran

pendek cita nk masok U ni kena banyak tengok2.....
nasihat-----> masok U kena cool ja, xtau buat cara xtau, (banyak bertanya), dah tau buat relex ja. (ajar kawan yg x tau)

7 comments:

  1. hahaa, ;) sama la hana. hana buat ceklist jugk. isnin nie dah msuk u dah uwaaa ;(

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete