Perantau yang mengunjung

Wednesday, 8 August 2012

Selepas diserang SPYWARE

Assalamualaikum W.B.T

Selepas beberapa hari menyepi di dunia blogging, akhirnya bolej jugak update blog aku yang mujur tidak sempat 'lusuh' ni. Ada la jugak member member tanye kenape tak update. Aku cakap takde mood frust putus cinta je haha. (korang jangan ambil serius statement "jammed" macam tu) hehe

Sebenarnya ini semua gara gara Virus terutamanya Spyware yang menyerang laptop ni. Aku ingat sangat beljar Sains Com dulu dekat matrik pasala Spyware. Bahaya jgk woo, silap silap boleh dicurinya password aku. So terpaksa la format laptop ni kat kedai. Nak format sendiri boleh je tapi takut tak boleh backup current file tuh. Jadi hangus jugak la RM40.


Serius agak bosan jgk internet tiada disisi, mujur la ada "kawan" baru aku ni.. Yeah!















Ucapkan selamat datang kepada puyuh 5 sekawan :)




Apepun buat pengguna pengguna laptop sekalian jangan lupa rajin rajinkan diri anda untuk mengupdate antivirus dan pastikan jangan bukak website yang mencurigakan jika tidak mahu diselubungi oleh VIRUSSSSSSS.

Sekian

p/s:; 10 ramadahan terakhir bakal menjelang, jom gandakan ibadah :)

5 comments:

  1. selamat datang sipuyuh...hehhee...

    virus ni mmmg membahayakan laptop or pc... so... pandai2 la jaga laptop anda tu...hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh...telur puyuh sdp..hihi

    ReplyDelete
  3. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete